Een slimme oplossing om verdacht computergedrag op te sporen

Het bedrijf Balabit heeft een kant-en-klare oplossing voorgesteld voor het monitoren van gebruikerssessies. Op basis van biometrische analyse kan het in real time verdacht gedrag opsporen.

post-image-3

Het bedrijf Balabit, specialist in bevoorrecht toegangsbeheer (logs), brengt een nieuwe oplossing op de markt voor het beheer van bevoorrechte sessies. De tool berust op een geavanceerde technologie voor gedragsanalyse, Privileged Account Analytics (PAA), en komt in de vorm van een volledig geïntegreerde oplossing, klaar voor gebruik.

Met de nieuwe kant-en-klare oplossing, die in grote bedrijven in enkele dagen geïnstalleerd kan worden, kan men het risico verlagen op inbreuk op geprivilegieerde accounts door de toegang te controleren tot de computersystemen en door kwaadwillende acties te voorkomen.

"De meeste bedrijven beheren geprivilegieerde toegang via wachtwoordbeheer, wat die kwetsbaar maakt voor aanvallen. Gezien  het gestegen gevaar op hacking van geprivilegieerde gegevens zouden de CISO zich meer moeten focussen op real time monitoren van de activiteit, ervan uitgaand dat de aanvallers zich binnenin het netwerk bevinden. Het beheer van wachtwoorden is nog altijd een belangrijke eerste verdedigingslijn, maar het volstaat niet om geavanceerde cyberaanvallen te voorkomen", aldus Zoltán Györkő, medeoprichter en CEO van Balabit.

Volgens het bedrijf kan de technologie geïntegreerd worden in bestaande IT-ecosystemen, inbegrepen systemen voor het beheer van identiteit en toegang, lockers voor wachtwoorden, multifunctionele authenticatietools en beheersystemen voor IT-diensten (ITSM).

Show More
Back to top button
Close
Close