Econocom en Microsoft zullen de HoloLens in België verdelen

De twee bedrijven hebben een partnerschap afgesloten voor de distributie van de HoloLens op de Europese markt - de Mixed Reality oplossing waarmee men hologrammen en applicaties als extra laag kan leggen op de omgeving van de gebruiker.

post-image-3

Econocom en Microsoft zullen zorgen voor de verdeling van de HoloLens in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Spanje, Ierland, Italië en Luxemburg. Dit akkoord betekent een alliantie tussen de technologiespecialist Microsoft en Econocom, expert op vlak van distributie, dienstverlening en financiering. Het nieuwe commerciële partnerschap opent zo de weg voor een snellere adoptie van mixed reality ten behoeve van de digitale transformatie van bedrijven en industrieën.

Ter herinnering, HoloLens is een echt autonome holografische computer waarmee men hologrammen en applicaties als extra laag kan leggen op de omgeving van de gebruiker. Zo worden interacties mogelijk tussen fysieke voorwerpen en hologrammen die in real time naast elkaar bestaan en interageren.

Sinds zijn lancering in 2015 heeft de HoloLens een doelpubliek gevonden door een nieuwe werkomgeving te bieden voor een aantal beroepen. Er werden al verschillende professionele scenario`s ontwikkeld, nieuw of in volle transformatie: van assistentie op afstand tot opleidingen, van onderhoud tot klantenrelaties, van creatieve ontwikkelingen tot design.

Een onderzoek, uitgevoerd door Grand View Research, toont trouwens aan dat de mixed reality markt tegen 2024 een 6,8 miljard dollar zou kunnen bereiken.

Econocom maakt ook deel uit van het Mixed Reality Partner Programma, dat ontwikkelingsstudio`s en integratiebedrijven groepeert onder de vlag van mixed reality. De groep werkt hiervoor samen met andere leden rond de ontwikkeling van gepersonaliseerde oplossingen in heel Europa. Nieuwe toepassingen voor onderhoud met assistentie en voor opleidingen, ontwikkeld door Econocom, zijn nu al in een testfase bij de klanten, voor projecten die in 2018 het daglicht zullen zien.

"Mixed reality staat nog in zijn kinderschoenen, maar men ziet al dat zij binnenkort heel wat gebruikstoepassingen in de professionele wereld zal overhoopgooien. Door nu reeds met Microsoft samen te werken, een voorloper van deze technologie, kunnen wij onze klanten helpen om meteen al van start te gaan met deze nieuwe toepassingen", aldus Bruno Ronsse, Country Manager Econocom Belux.

Show More
Back to top button
Close
Close