100% van de bedrijven slachtoffer van mobiele aanvallen!

Uit een internationaal onderzoek, uitgevoerd bij 850 bedrijven uit de hele wereld, blijkt dat 100% ervan al slachtoffer was van een mobiele aanval. Wat uitleg.

post-image-3

Check Point Software, uitgever van beveiligingsoplossingen, heeft de resultaten voorgesteld van het allereerste onderzoek naar de impact van mobiele aanvallen op de bedrijfsomgeving. De resultaten van het onderzoek (gebaseerd op gegevens verzameld bij meer dan 850 bedrijven uit de hele wereld) zijn verhelderend.

De twee belangrijkste mobiele platformen, Android en iOS, blijken namelijk allebei even kwetsbaar voor malware aanvallen. Het onderzoek wijst erop dat de gevaren die mobiele gebruikers bedreigen, elk mogelijk toestel kunnen compromitteren en op elk moment toegang kunnen krijgen tot vertrouwelijke gegevens. En deze dreigingen hebben een impact op alle soorten bedrijven: financiële diensten, de overheid en de productiesector.

Nog enkele andere conclusie van het onderzoek:

* 100% van alle bedrijven was al slachtoffer van een aanval van een mobiele malware.
* Het gemiddeld aantal aanvallen van mobiele malware per bedrijf bedraagt 54.
* 89% van de bedrijven was slachtoffer van een man-in-the-middle aanval via WiFi.
* 75% van de bedrijven telt gemiddeld 35 gejailbreakte of geroote toestellen op zijn netwerk.

Als antwoord op deze alarmerende cijfers heeft Check Point aangekondigd dat het verbeterde functies toevoegt aan SandBlast Mobile, zijn toonaangevende beschermingstool tegen dreigingen, om zo geavanceerde mobiele cyberaanvallen tegen te houden.

Show More
Back to top button
Close
Close