iPhone X: torenhoge herstelkosten!

De iPhone X is de duurste smartphone op de markt. Maar die prijs dreigt nog hoger te worden bij hardwareproblemen. Verzekeraar Square Trade Labs heeft berekend wat het zou kosten om de nieuwe smartphone van Apple te herstellen bij een beschadiging. En de rekening is echt wel gepeperd te noemen!

post-image-3

Bij de iPhone X lijkt de stevigheid verruild te zijn voor het design… Een keuze die de bezitter van het toestel veel geld dreigt te kosten bij een reparatie. Want de nieuwe smartphone van Apple bevat een volledig in glas uitgevoerd design, en hij kost 1.159 euro.

Volgens verzekeringsbedrijf SquareTrade Labs zou de iPhone X het meest fragiele model zijn uit de geschiedenis van het merk, met zijn voor- en achterkant volledig in glas, en zonder Home button. Een video toont aan dat de iPhone X letterlijk in stukken valt na een weerstandtest uitgevoerd door verschillende robots die de toestellen laten vallen, weggooien, in water dompelen en ze plooien, om te zien hoe resistent zij zijn bij dagelijks gebruik.

De test op breekresistentie die Square Trade uitvoerde gaf volgende resultaten: de iPhone X breekt bij zijn eerste val plat op de grond. Na die val reageert het scherm niet meer en de zo geprezen gelaatsherkenningsfunctie werkt niet meer. Maar het is verrassend genoeg bij een val op de zijkant dat de smartphone het meeste schade lijdt.  De buitenkant van het toestel geeft weliswaar maar kleine beschadigingen te zien, maar het scherm is volledig onbruikbaar na deze val.

Bij een val op de achterkant barst de iPhone in verschillende stukken uit, waarna het bijna onmogelijk wordt om hem in de hand te houden, omwille van de glasscherven. Een test die vragen oproept over de bewering van Apple als zou het glas van de iPhone X het meest duurzame glas zijn dat ooit getest werd.

Wat waterdichtheid betreft: de iPhone X doorstaat de test ongeveer op dezelfde manier als de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Hij overleeft 30 minuten onder water op een diepte van één meter, maar het geluid is dan iets doffer.

De resultaten van een val met hoge snelheid of van schokken slaan we even over, om vooral de reparatiemogelijkheden te onthouden die de gebruiker heeft. De Master Technician van SquareTrade wijst op het OLED-scherm dat fijner is en duurder om te vervangen, het smallere moederbord, de verschillende kabels en batterij samen die moeilijk uit het toestel genomen kunnen worden. De vervanging van het scherm zal meer dan 320 euro kosten, en andere herstellingen meer dan 600 euro!

"Het viel te verwachten dat de iPhone X meer zou kosten. Helaas lijken die kosten volgens onze test nog te stijgen voor de gebruikers", zo verklaarde Jason Siciliano, Vice President Global Creative Director bij SquareTrade.

 

Show More
Back to top button
Close
Close