De helft van de bedrijven heeft geen IT-beveiligingsstrategie

IT-beveiliging wordt elke dag belangrijker, maar de beveiligingsstrategie blijft al te vaak reactief en beantwoordt niet aan de activiteiten van het bedrijf. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek uitgevoerd door het Ponemon Institute.

post-image-3

De CISO (Chief Information Security Officer) slaagt er steeds beter in om te sensibiliseren voor het belang van beveiliging, en om de bedrijven ertoe aan te zetten om op dat gebied maatregelen te nemen. Nochtans blijft de ontwikkeling van een strategie al te vaak achterop hinken, vermits die slechts in 51% van de gevallen uitgerold wordt. In de andere gevallen bestaat die uit een gerichte reactie.

Het onderzoek, uitgevoerd door het Ponemon Institute voor rekening van F5 Networks, toont aan dat de CISO steeds meer invloed hebben op het hoogste niveau van een organisatie. Ongeveer 68% van hen is eindverantwoordelijke voor alle investeringen in IT-beveiliging. Het budget, uitgetrokken voor IT-beveiliging, is bij 18% van de ondervraagden beduidend gestegen, maar is bij 40% van de CISO onveranderd gebleven.

Een beveiligingsstrategie op schaal van een volledige organisatie blijft bovendien zeldzaam. Drie vierde van de ondervraagden bevestigen dat een gebrek aan integratie met de andere operationele activiteiten geïsoleerde problemen met zich meebrengt die een beduidende (36%) of bepaalde (39%) invloed hebben op het praktisch uitrollen van de IT-beveiliging.

Alhoewel beveiliging voor 60% van de ondervraagden een prioriteit is, zegt slechts 51% ervan een strategie op dat gebied te hebben.

Show More
Back to top button
Close
Close