Hoe Gemalto en Ledger de crypto-valuta willen beveiligen

De twee bedrijven hebben een partnerschap aangekondigd om een beveiligingsinfrastructuur te leveren voor de financiële operaties die op crypto-valuta gebaseerd zijn. En weer gaat het  over de blockchain-technologie…

post-image-3

Gemalto, specialist in digitale beveiliging, zal in de toekomst samenwerken met het bedrijf Ledger, gespecialiseerd in toepassingen van crypto-valuta en de blockchain-technologie, om een infrastructuur met hoge beveiliging te bieden voor de crypto-actieve toepassingen.

De gezamenlijke oplossing van Gemalto en Ledger bestaat erin het unieke besturingssysteem Blockchain Open Ledger Operating System (BOLOS) van Ledger te integreren in de SafeNet Hardware Security Module (HSM van Gemalto, een wereldwijde koploper, om zo financiële instellingen een beveiligde omgeving te garanderen wanneer zij de crytpo-valuta willen exploiteren. De oplossing maakt een waaier use cases mogelijk zoals de lancering van in crypto-valuta "investeerbare" producten, of het beveiligd opslaan van crypto-valuta.

De markt  kende in de laatste jaren een beduidende groei in de crypto-valuta, en zij is nu goed voor een beurskapitalisatie van 137 miljard USD, tegenover 7,8 biljoen USD tot nu en 83,8 biljoen USD voor de wereldwijde aandelenmarkt.

Verschillende grote banken en hedge funds hebben trouwens plannen aangekondigd om use cases voor blockchains te ontwikkelen en te implementeren, zowel voor interne als externe doeleinden.

Show More
Back to top button
Close
Close