Econocom zet koers naar 300 miljoen euro

Het IT-bedrijf onthult zijn strategische doelstellingen voor 2022. Het wil het operationele resultaat verdubbelen om de kaap van 300 miljoen te bereiken in 2022.

post-image-3

Econocom heeft zich gespecialiseerd in de digitale transformatie van bedrijven, een business die gebaseerd is op een unieke positionering waarbij technologische expertise gecombineerd wordt met innovatieve financieringen. Het wil gebruik maken van de omvang van deze digitale industriële revolutie om zijn ontwikkelingsmodel te boosten, dat gebaseerd is op een origineel ecosysteem van "satelliet" partners.

Hiermee kon de groep talentvolle digitale ondernemers aantrekken in strategische domeinen zoals security, mobiliteit, het web, multimedia, de cloud en professionele digitale oplossingen. In 10 jaar tijd heeft de groep zijn omzetcijfer verviervoudigd en zijn recurrente operationele winst verzesvoudigd, terwijl het toch ook de belangen op lange termijn van zijn aandeelhouders kon behouden.

Gesterkt met deze pluspunten en het succes van zijn vorige plannen, stelt de groep nu een nieuw, ambitieus strategisch plan voor gebaseerd op projecten voor digitale transformatie.Om wendbaar te blijven, aldus Econocom, "geven de bedrijven de voorkeur aan partners die hen `end-to-end` oplossingen kunnen bieden die performant en flexibel zijn".

Zo wil Econocom tegen 2022 een omzetcijfer bereiken van 4 miljard euro, en zijn recurrent operationeel resultaat verdubbelen tot 300 miljoen euro, via een gemiddelde jaarlijkse groei van ongeveer 7%. Het nieuwe directieteam, aangevoerd door Robert Bouchard, zal vier grote hefbomen hanteren om deze doelstellingen te bereiken:

1. De vernieuwing van het aanbod van Econocom en de radicale transformatie van de user experience om de beste standaards in `B2C` te bereiken.
2. De ontwikkeling van zijn groeipijlers door zich te baseren op de sterke punten van de groep: de complementariteit van zijn business lines en zijn financiële know-how.
3. Prioriteit voor cross-cutting oplossingen en de ontwikkeling van nieuwe "technologische bouwstenen".
4. Het verderzetten van het doelgerichte overnamebeleid.
 

Show More
Back to top button
Close
Close