Eén derde van de aanvallen is gericht op productiebedrijven

Industriële computers vertegenwoordigen ongeveer één derde van alle systemen die in de eerste helft van dit jaar aangevallen werden.

post-image-3

De productiebedrijven zijn het vaakst het voorwerp van criminele computeraanvallen, zo blijkt uit het laatste "Threat landscape for industrial automation systems" rapport van Kaspersky Lab. In de eerste zes maanden van het jaar hebben de producten van Kaspersky Lab aanvalspogingen geblokkeerd op 37,6% van de tienduizenden industriële computers die wereldwijd beschermd worden. Dat is 1,6% minder dan in de tweede helft van 2016.

De meeste pogingen hadden plaats bij bedrijven waar materialen, apparatuur en goederen vervaardigd worden. Andere vaak getroffen sectoren zijn engineering, onderwijs en voedingsindustrie. Bijna 5% van de aanvallen betreft industriële computers van energiebedrijven.

De voornaamste bron van bedreiging op het internet? Bij 20,4% van de industriële computers worden pogingen geblokkeerd om malware te downloaden of om toegang te krijgen tot kwaadwillende sites, waaronder phishing sites. De hoge score van dit soort infecties wordt verklaard door de onbeperkte toegang en de verbinding van industriële netwerken met het internet, wat een bedreiging betekent voor de hele industriële infrastructuur.

Wat de top 3 betreft van de landen waar industriële computers het meest aangevallen worden, die blijft over het algemeen onveranderd: Vietnam (71%), Algerije (67,1%) en Marokko (65,4%). De onderzoekers van Kaspersky Lab hebben echter een stijging vastgesteld van de aanvallen in China (57,1%), dit land komt voortaan op de vijfde plaats.

In de eerst zes maanden van 2017 heeft Kaspersky Lab in industriële automatiseringssystemen 18.000 verschillende modificaties ontdekt van malware uit meer dan 2.500 families.

 

Show More
Back to top button
Close
Close