Mobiliteit aan de basis van de digitale transformatie van bedrijven

67% van de CEO`s en IT-ers meent dat de mobiliteit een even grote impact zal hebben op de bedrijven als het internet in 1996. Een bedrijf dat niet investeert in een mobiliteitsstrategie is dan ook gedoemd te verdwijnen!

post-image-3

Tegen 2018 zal naar schatting 84% van de wereldbevolking gebruik maken van mobiele oplossingen om te werken. De mobiliteit van de werknemers zal onvermijdelijk via de dematerialisatie en de automatisering van het documentaire proces verlopen.

De mobiliteit ligt in feite aan de basis van de digitale transformatie, want zij beantwoordt aan de grootste uitdagingen bij bedrijven momenteel: moeilijke verplaatsingen, tijdverlies in het verkeer, moeilijkheden bij het op afstand samenwerken! Voor heel wat bedrijven is die transformatie al aan de gang, soms zelfs ver gevorderd: 64% van de beslissingnemers in bedrijven raadpleegt zijn mails reeds op mobiele toestellen.

Volgens Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, "heeft de digitale transformatie betrekking alle sectoren, zowel de technologieën als de gewoonten; zij heeft een invloed op de manier van samenwerken binnen een bedrijf en tussen het bedrijf en zijn ecosysteem."

De expert besluit: "Voorheen werd de efficiency van een bedrijf gemeten naar zijn organisatie en niet noodzakelijk naar het samenwerkingsaspect. Vandaag echter laat de digitale transformatie nieuwe manieren van samenwerking ontstaan".

"Mobiliteit is niet enkel gerechtvaardigd voor de generaties X, Y of Z, maar ook voor de evolutie in de gebruiken bij de klanten, of dat nu intern of extern is. Mobiliteitsprojecten kunnen ingezet worden op verschillende niveaus: het contact met de klant en een stijging van de inkomsten, efficiency om het werkproces te ondersteunen, vermindering van de kosten, performantie in de digitale wereld, tevredenheid bij het personeel en de partners, om hen kwalitatieve diensten te verlenen. Wat nogmaals wil zeggen dat mobiliteit belangrijke wijzigingen inhoudt".

Naar de toekomst toe zouden de bedrijven de mobiliteit van hun medewerkers moeten organiseren en waarderen om zo de veiligheid, productiviteit en flexibiliteit van hun business te verzekeren.

 

Show More
Back to top button
Close
Close