Verschuivingen bij de leiding van Sharp Europe

Het Japanse computerbedrijf heeft Yoshihisa Ishida, de voormalige Executive Vice President van Sharp Corporation, benoemd tot CEO van Sharp Europe. Er zijn verschillende wijzigingen bij het directieteam. Alex Hermann wordt President Information Systems Europe.

post-image-3

Yoshihisa Ishida volgt hiermee Tetsuji (Ted) Kawamura op, die van zijn kant naar Sharp Electronics Corporation (Verenigde Staten) gaat.

Er zijn verschillende veranderingen bij het directieteam. Jun (Jeff) Ashida, die President Information Systems Europe was, werd benoemd tot President Sharp Electronics Europe. Hij zal onder de verantwoordelijkheid van Ishida werken.

Alex Hermann, die tot nu toe Vice President was van Sharp Information Systems Europe, wordt President Information Systems Europe. Hij zal blijven werken vanuit de kantoren in Zürich.

Ishida zal werken op de zetel van Sharp Corporation in Japan, en zal zich regelmatig naar Europa begeven. Ashida zal zijn basis blijven houden op de zetel van Sharp Europe in het Verenigd Koninkrijk.

Ishida oefent sinds juni 2017 de functie uit van Executive Vice President van Sharp Corporation. Hij staat bovendien aan het hoofd van de "AIoT Business Strategy Office", een onlangs opgericht entiteit, en hij is Chief Executive Officer van Sharp Europe.

De afdeling AIoT Business Strategy van Sharp focust zich op de integratie van AIoT -een combinatie van Kunstmatige Intelligentie (AI - Artificial Intelligence) en het Internet der Dingen (IoT - Internet of Things)- bij uiteenlopende elektronische producten bestemd voor huishoudelijke en professionele toepassingen.

Show More
Back to top button
Close
Close