Beeodiversity, de Belgische start-up die kampioen is in sociaal ondernemen

De start-up Beeodiversity heeft zich bij de derde editie van "Chivas Venture" onderscheiden, een jaarlijkse competitie die de meest veelbelovende sociale ondernemers wil belonen door middel van een fonds van een miljoen dollar.

post-image-3

De start-up Siam Organic (die innovatieve bioproducten verkoopt waaronder biologische rijst) won de internationale wedstrijd die door het whiskeymerk Chivas Venture georganiseerd wordt, na de voorstelling van de projecten van de vijf finalisten-ondernemers aan een publiek bestaande uit tal van beroemdheden uit de ondernemerswereld. Het bedrijf Siam Organic werd bekroond met de grootste bijdrage uit het Chivas Venture fonds, de som van 400.000 dollar.

België deed voor het eerst mee. De Belgische kandidaat, Michael Van Cutsem, die aan het hoofd staat van de start-up Beeodiversity, slaagde erin de aandacht te trekken en op te klimmen tot de top 10 van het klassement van de meest veelbelovende sociale ondernemers.

"Het is een uitdaging om zijn project in 5 minuten inspirerend en overtuigend te maken. Deze presentatie was een onvergetelijke ervaring die het project vooruitduwt. Het niveau van de andere projecten was ook hoger dan bij elke andere wedstrijd waaraan wij deelgenomen hebben. Alle 30 projecten worden gedragen door mensen met een passie en toewijding voor hun zaak", zo verklaarde Michael Van Cutsem.

Van zijn kant had Nicolas Van Dijk, Senior Brand Manager Chivas Regal, alle lof voor de prestatie van de Belgische kandidaat: "Wij zijn zeer onder de indruk van de eerste deelname van België en van het parcours van zijn vertegenwoordiger, Beeodiversity. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij beslist hebben om de Belgische ervaring te herhalen in de editie 2018. Wij kijken ernaar uit om nog meer innovatieve projecten te ontdekken afkomstig uit België".

De derde editie van het evenement, gepresenteerd door de acteur en komediant Josh Gad, had plaats in LADC Studios in Los Angeles. 30 finalisten uit 6 continenten namen het tegen elkaar op om een deel van het fonds van een miljoen dollar te bemachtigen.

De 2 miljoen dollar die in de twee voorbije jaren verdeeld werden, zijn gebruikt om start-ups te ondersteunen en kwamen nu al meer dan 300.000 begunstigden te goed in meer dan 40 landen over de hele wereld.

Show More
Back to top button
Close
Close