iRobot neemt Robopolis SAS over, zijn grootste Europese verdeler

Deze overname, voor een bedrag van 141 miljoen dollar, breidt de rechtstreekse aanwezigheid van iRobot uit naar verschillende Europese landen, waaronder België.

post-image-3

De kampioen in robotica voor het grote publiek maakt de overname bekend van Robopolis SAS (Lyon, Frankrijk), een operatie die tegen oktober 2017 afgerond zou moeten zijn. Nadat iRobot eerder al zijn verdeler in Japan overnam, zal de aankoop van Robopolis het roboticabedrijf toelaten om te profiteren van het momentum van de markt, en zo de adoptie van huishoudrobots bespoedigen.

De operatie zal dus ook het distributienetwerk van het bedrijf versterken, daarmee de globale coherentie van het merk verzekerend terwijl er ook beter beantwoordt wordt aan de behoeften van de Europese gebruikers.

Robopolis, exclusief verdeler van iRobot sinds 2006 en de grootste verdeler van het bedrijf in verschillende landen in de EMEA-regio, verkoopt  naar 7 belangrijke markten in West-Europa waaronder Duitsland, Spanje, Frankrijk, België, Oostenrijk, Nederland en Portugal.

De EMEA-zone is een strategische regio voor iRobot, vermits zij in 2016 goed was voor ongeveer 25% van zijn totale inkomsten. Robopolis vertegenwoordigde bijna de helft van de inkomsten van iRobot in de EMEA in 2016.

Robopolis zal trouwens ook samenwerken voor EMEA-operaties van iRobot, dat zijn zetel in Londen heeft, in het Verenigd Koninkrijk. Het bestaande directieteam van Robopolos zal toetreden tot iRobot. Jean-Jacques Blanc, momenteel Vice President & General Manager Overseas van iRobot, zal het nieuwe geheel van alle gecombineerde operaties leiden. Hij zal verslag uitbrengen aan Christian Cerda, Chief Operating Officer van iRobot.

Show More
Back to top button
Close
Close