Kaspersky en AVL Software: naar een betere beveiliging bij "slimme" auto`s

De twee bedrijven hebben een samenwerkingsakkoord gesloten voor de ontwikkeling van cybersecurity in de automobielindustrie.

post-image-3

Steeds meer functies in auto`s (diagnose vanop afstand, telematica, infotainment) doen beroep op de communicatiekanalen tussen het voertuig en de cloud of andere infrastructuren. Nieuwe technologische kanalen die echter steeds vaker het doelwit zijn van cyberaanvallen.

Het groeiend risico op een inbreuk op een voertuig, inbegrepen op de beveiliging, op de private gegevens en de financiële waarde ervan, vereist dan ook systematische maatregelen om de bescherming van alle functies in de wagen te waarborgen.

Om een antwoord te bieden op deze nieuwe uitdagingen rond cyberbeveiliging hebben de bedrijven Kaspersky Lab en AVL Software and Functions GmbH bekend gemaakt dat zij de intentie hebben om via een partnerschap samen te werken aan de ontwikkeling van geavanceerde en geïntegreerde beveiligingstechnologieën.

Dit akkoord voorziet onder andere in de gemeenschappelijke ontwikkeling van een softwareoplossing die een perfect beveiligde communicatie zal garanderen tussen de auto-onderdelen, het voertuig en zijn met de buitenwereld verbonden infrastructuur - een combinatie van beveiligingsproducten met ontwikkelde automobielonderdelen, of het samenstellen van een portefeuille voor opleidingen en coaching op gebied van de beveiliging van auto`s.

Het voornaamste doel: een flexibel softwareplatform creëren waarmee autofabrikanten een Secure Communication Unit (SCU of Car Gateway) kunnen creëren en in hun voertuigen implementeren, door middel van complementaire hard- en software onderdelen, aangepast aan hun productieplan.

Show More
Back to top button
Close
Close