IT-groep NRB kent een groei van 30%

Het omzetcijfer van de afdelingen van de NRB Groep steeg in 2016 met 29% en bereikte 317 miljoen euro

post-image-3

NRB Groep, dat meer dan 2.000 medewerkers tewerk stelt, heeft het boekjaar 2016 afgesloten met een omzetcijfer van 317 miljoen euro, wat een stijging is met 29% tegenover de 246 miljoen euro van 2015. Met een operationeel resultaat (EBIT) van 17,6 miljoen euro. De stijging van het omzetcijfer valt voornamelijk te verklaren door de overname van Trasys in oktober 2015.

Buiten NRB, de Belgische provider van IT-diensten die dit jaar zijn 30e verjaardag viert, telt de NRB Groep vijf andere ICT-bedrijven: Xperthis (software voor hospitaalbeheer en digitale patiëntendossiers), Civadis (ICT voor plaatselijke overheden in Wallonië en Brussel), Evi en Logins (ICT voor plaatselijke administraties in Vlaanderen) en Afelio (ontwikkelaar, gespecialiseerd in web- en mobiele toepassingen).

Bovendien werd een Europese economische belangengroep gevormd, met de naam Trasys International, tussen NRB N.V. en Trasys Luxemburg PSF N.V., voor de verkoop van oplossingen en diensten bestemd voor Europese en internationale instellingen en organisaties.

Ook de filialen van de NFB Groep werden geconfronteerd met strategische uitdagingen. Xperthis fusioneerde met Ciges en Mims, twee bedrijven die resp. einde 2014 en begin 2015 overgenomen werden, en die softwareoplossingen leveren voor de sector van de gezondheidszorgen. En binnen de Groep Adinfo figureren Cevi, Logins en Civadis.

Op commercieel vlak heeft de NRB Groep in 2016 contracten afgesloten met onder andere ArcelorMittal, Cile, EDF Luminus, Engie, Ethias, FOD Financiën, GSK, Ores, Partena, Smals, SWDE, Thales en Vinçotte. Het merendeel van de inkomsten van NRB is van weerkerende aard. De commerciële resultaten overtroffen de verwachtingen.

Show More
Back to top button
Close
Close