Een cybersecurity oplossing voor industriële systemen

Kaspersky Lab onthult een nieuwe oplossing voor het beheer van cyberdreigingen bij industriële bedrijven.

post-image-3

Het bedrijf Kaspersky Lab maakt zich op om zijn nieuwe beveiligingsoplossing Industrial Cybersecurity op de Benelux-markt te brengen, een oplossing die speciaal aangepast werd voor kritieke infrastructuren en industriële installaties. Een product met andere woorden dat bestemd is voor elektriciteitscentrales, raffinaderijen, assemblagelijnen, luchthavens, "slimme gebouwen", spoorwegmaatschappijen  en andere.

Net zoals de traditionele IT-netwerken moeten ook de industriële controlesystemen kunnen rekenen op een optimale continuïteit van de netwerken die het meest blootgesteld zijn aan cyberaanvallen zoals ICS/SCADA servers, HMI panelen, werkstations van ingenieurs en de PLC (programmable logic controller) zonder de operationele continuïteit en de stabiliteit van de technologische processen van zijn klanten schade toe te brengen.

"Een groeiend aantal van deze systemen maakt gebruik van resources en kanalen die in rechtstreeks contact staan met de buitenwereld. Het gebeurt dat wij toestellen zien die nooit ontworpen werden voor externe toegang en software die tientallen jaren oud is en nog nooit een update gekregen heeft! Onze oplossing maakt het mogelijk om de cybersecurity te waarborgen op alle niveaus van de technologische cyclus van de IT-processen. Bij de ontwikkeling van onze nieuwe producten werken wij nauw samen met de fabrikanten van automatiseringssystemen om rekening te houden met nieuwe normen en nieuwe vereisten op vlak van cybersecurity ", zo legt Eugene Kaspersky uit, CEO van Kaspersky Lab.

Show More
Back to top button
Close
Close