Konica Minolta gaat voluit voor IT-dienstverlening

De fabrikant wil tegen 2020 in Europa een omzetcijfer van 465 miljoen realiseren dankzij IT-diensten.

post-image-3

Konica Minolta Business Solutions Europe heeft bekend gemaakt dat het van plan is om tegen 2020 een jaarlijks omzetcijfer van 465 miljoen euro te bereiken met IT-diensten op vlak van Enterprise Content Management (ECM), Managed Services, IT Security en Enterprise Resource Planning (ERP). Een ambitieuze doelstelling die haar zal toelaten om een zwaargewicht te worden op we wereldwijde markt van providers van IT-diensten.

Herinneren wij er even aan dat het bedrijf in het verleden tal van overnames gerealiseerd heeft zoals Serians (Frankrijk) en Raber+Mäcker (Duitsland), die geleidelijk geïntegreerd werden in het bedrijf. Raber+Mäcker opereert sinds 2015 onder de naam Konica Minolta IT Solutions. Momenteel houden bijna 500 werknemers gespecialiseerd in diensten en assistentie zich exclusief bezig met het leveren van IT-diensten aan de klanten.

Deze verschillende maatregelen blijken hun vruchten afgeworpen te hebben. In de loop van het laatste boekjaar heeft het bedrijf 115 miljoen euro bereikt exclusief met IT-diensten, die voortaan goed zijn voor 4,8% van zijn omzetcijfer.

Tegen 2020 is het bedrijf van plan om het jaarlijks omzetcijfer te verhogen met die IT-diensten tot 350 miljoen euro. Voegt men daarbij het omzetcijfer van de IT-diensten gerealiseerd bij hybride klanten, dan bedraagt die doelstelling momenteel 465 miljoen euro.

"Wij hebben vandaag ongeveer 200.000 klanten in heel Europa. Ons doel is om tegen 2020 het vertrouwen te winnen van ongeveer 20% van de klanten op de totale bereikbare markt (TAM: Total Addressable Market) voor onze IT-diensten", zo benadrukt het bedrijf.

Show More
Back to top button
Close
Close