Cheops zet een flinke groei neer

De provider van IT-diensten realiseert een mooie commerciële prestatie in 2016, met een omzetcijfer van 23,5 miljoen euro, een stijging van 27% in vergelijking met het voorgaande jaar.

post-image-3

"Technologie speelt een steeds belangrijkere rol, maar wordt ook steeds complexer. Bedrijven zijn dan ook meer dan ooit op zoek naar een betrouwbare partner die hen kan helpen om de ontwikkeling van hun activiteiten verder te zetten, zonder dat nieuwe technologieën hen ontgaan of dat oude technologieën hen verhinderen om vooruitgang te maken", legt Filip Gos uit, CEO van Cheops.

Verleden jaar heeft Cheops de groeiende opmars in België vastgesteld van het IT-as-a-Service model: bedrijven maken steeds vaker de keuze om niet zelf in IT-hardware te investeren, in software of in IT-expertise, en die voortaan als diensten te beschouwen.

De groeiende vraag naar deze gespecialiseerde IT-diensten, zoals managed services, cloud services en managed staffing, vertaalt zich voor Cheops in een groei van 45% in deze activiteiten. Er werden nieuwe contracten afgesloten met bedrijven zoals Care, Covestro, EV-Box, MSC, Ontex, Otis en Rio Tinto.

De overname van IT-flex, een bedrijf actief in dezelfde sector, heeft Cheops ook toegelaten om zijn dienstenaanbod uit te breiden en zo bedrijven te helpen de compatibiliteit van hun applicaties en hun infrastructuren nog verder te verbeteren.

Om ook in 2017 deze groei te ondersteunen, is Cheops van plan om binnenkort meer dan 75 nieuwe medewerkers aan te werven.

 

Show More
Back to top button
Close
Close