Econocom, 2e voor klanttevredenheid

De IT-dienstverlener behaalt de tweede plaats bij de jaarlijkse enquête van het onderzoeksbureau Whitelane en de Vlerick Business School.

post-image-3

Het bedrijf voor informaticadiensten stijgt een plaats in de top 3 van het onderzoek naar IT-outsourcing, dat peilt naar de tevredenheid van grote klanten bij 29 bedrijven, actief in IT-dienstverlening.

Econocom behaalde een tevredenheidspercentage van 80%, net zoals de rest van de top 5. Het wordt voorafgegaan door Tata Consultancy Services en gevolgd door Capgemini, Fujitsu en Sopra Steria. Het gemiddelde tevredenheidspercentage van de 29 bedrijven bedraagt 74%.

Het percentage dat aan Econocom toegekend werd, is gebaseerd op 14 contracten. De waarde van elk daarvan is hoger dan 1 miljoen euro. 470 IT-outsourcingcontracten, verspreid over 29 IT-dienstverleners waren het onderwerp van de enquête van Whitelane en Vlerick. Het onderzoek werd in de maanden november en december uitgevoerd bij ongeveer 200 klanten in IT-diensten, in België en Luxemburg.

Econocom behoudt al drie opeenvolgende jaren haar positie in de top 3 van het klassement. Verleden jaar stond het bedrijf op de derde plaats.

"Ons plaatselijk strategisch plan mikt op de transformatie in 3 domeinen: infrastructure-as-a-service, de digitalisering van de werkomgeving en digitale oplossingen. Wij zijn dan ook erg tevreden met de resultaten, die wij al enkele jaren bij dit onderzoek behalen", aldus een verheugde Peter Willekens, Services Director bij Econocom Benelux.

Show More
Back to top button
Close
Close