Patrick Rottiers wordt nieuwe Country Managing Partner van EY België

Patrick Rottiers volgt Rudi Braes op als Country Managing Partner van EY België. Rudi Braes krijgt internationale topfunctie bij EY en wordt Vice-Chair EY EMEIA.

post-image-3

EY kondigt vandaag aan dat Patrick Rottiers vanaf 1 juli Rudi Braes zal opvolgen als Country Managing Partner van EY België. Patrick is momenteel de verantwoordelijke vennoot van EY Bedrijfsrevisoren en lid van het Regional Leadership Team van EY België en Nederland.

De komende maanden zal Patrick Rottiers nauw samenwerken met Rudi Braes om een naadloze overgang aan de top van EY België te verzekeren.

Rudi Braes, Regional Managing Partner van EY België en Nederland, werd benoemd tot Vice-Chair EY EMEIA (Europe, Middle East, India and Africa). In deze functie wordt hij de nummer 2 binnen de belangrijke regio EMEIA, een regio die maar liefst 120.000 medewerkers telt, verspreid over 98 landen in drie continenten.

 

Rudi Braes wordt bij EY België opgevolgd door Patrick Rottiers die vanaf 1 juli 2017 de nieuwe Country Managing Partner wordt. Patrick Rottiers is economist van opleiding. Hij behaalde een master diploma in de economie en een bijkomende master in ‘Far Eastern Business’. Hij ging aan de slag bij EY in 1988 en heeft bijna 30 jaar ervaring in de organisatie. Patrick is sinds 1992 bedrijfsrevisor van het IBR (Instituut van de Bedrijfsrevisoren).

 

Hij werkte een tijd lang op het EY kantoor in Baltimore in de Verenigde Staten. Na zijn terugkeer in België, deed hij ervaring op in diverse afdelingen binnen het bedrijf en kreeg hij gaandeweg nieuwe en grotere verantwoordelijkheden. Hij werd vennoot in 2000. In 2003 werd hij Real Estate Leader EY België en in 2008 werd hij benoemd tot Managing Partner van de regio Antwerpen en Limburg.

 

Sinds juli 2011 is Patrick de verantwoordelijke vennoot van EY Bedrijfsrevisoren. Met ingang van 1 juli 2016 is hij lid van het Regional Leadership Team van België en Nederland waarbij hij ook verantwoordelijk is voor Risk Management.

 

Patrick heeft bij EY een specifieke cliëntenexpertise opgebouwd in dienstverlening aan Belgische familiale ondernemingen met internationale activiteiten. Hij beschikt ook over een doorgedreven expertise van de internationale boekhoudstandaarden IFRS en US GAAP.

 

 

Show More
Back to top button
Close
Close