Gemalto stelt zijn oplossing voor grensoverschrijdende beveiligde transacties voor

De beveiligingsspecialist biedt aan de providers van trusted services de mogelijkheid om diensten uit te rollen die conform zijn met eIDAS. Een revolutionair initiatief dat in Europa van start gaat en bedoeld is om beveiligde, grensoverschrijdende elektronische transacties te vereenvoudigen.

post-image-3

Gemalto heeft aangekondigd dat zijn portfolio van public key infrastructuren voortaan ook oplossingen voor het elektronisch ondertekenen zal bevatten die conform zijn met de nieuwe eIDAS wetgeving (identificatie en elektronische diensten) die van kracht is in de landen van de EU en de EFTA.

Dit nieuwe reglement legt een gemeenschappelijke norm vast voor trusted services, zoals de elektronische handtekening, en legt een basis voor elektronische procedures tussen administraties, bedrijven en burgers van de lidstaten van de Europese Unie. Het biedt bovendien bijzondere voordelen aan bedrijven, naast het vereenvoudigen en beveiligen van de grensoverschrijdende elektronische identificatie, handtekening en transacties.

Door gebruik te maken van de gecertificeerde chipkaarten van Gemalto zullen de providers van trusted services voldoen aan de vereisten om een Qualified Trust Service Provider (QTSP) te worden, gekwalificeerde providers van trusted services dus. De toegang tot het statuut van QTSP heeft heel wat strategische voordelen op professioneel vlak: opname op een Trust List van de EU, diensten kunnen aanbieden die een hoger niveau van juridische zekerheid en veiligheid bieden, en toestemming krijgen om het keurmerk te mogen voeren als bewijs van het QTSP statuut.

"Er bestaan vandaag zoveel dagelijkse activiteiten -van het ondertekenen van een fiscale aangifte tot de deelname aan een belangrijke bedrijfsofferte- waarvan de procedure vereenvoudigd wordt wanneer men beroep doet op de digitale handtekening. Met de conformiteit aan eIDAS kan men verzekeren dat deze transacties veilig, wettelijk bindend en over de landgrenzen heen erkend zijn", aldus Dirk Geeraerts, Regional Sales Director Benelux & Southern Europe bij Gemalto.

De SafeNet IDPrime smart cards van Gemalto maken deel uit van het geïntegreerde PKI-gebaseerd aanbod voor authenticatie en digitale ondertekening van Gemalto, dat smartcards omvat, USB-tokens, middleware, ontwikkelingsplatformen en oplossingen voor authenicatiebeheer. Al die onderdelen zijn onderling compatible; zij laten bedrijven en providers van trusted services toe om PKI-gebaseerde multi-platform beveiligingstoepassingen te implementeren in een waaier van toestellen, door gebruik te maken van een samenhangend geheel van elkaar aanvullende producten.

Show More
Back to top button
Close
Close