Bruno Service Stations integreren Axis camerabewakingssysteem met kassa’s, video analytics, toegangscontrole en klantenkaart.

De SafePump POS integratie van The Safe Group op het Tokheim systeem verhoogt de ef ciëntie van werknemers en verbetert de complete klantenervaring.

post-image-3

De Belgische Group Bruno is een familiebedrijf met 17 bemande tankstations verspreid over de provincie Limburg. Alle tankstations beschikken over een bijbeho- rende Foodcorner met een eigen Mediterraans voedingsconcept. De grotere vestigingen beschikken bovendien ook over diensten als de Bruno Car Rental, de Bruno Carwash of de Bruno Safe Parking voor transpor- teurs. In totaal werken er meer dan 350 werknemers die 24/7 automobilisten en transporteurs bedienen.

Group Bruno staat er intussen om bekend steeds een stap verder te zetten op vlak van innovatie. Mario Di Tomasso, Facility Manager bij Group Bruno, legt uit: “Het ultieme doel is om, door middel van investeringen in technologie, de beste mix van e ciëntie en klanten- service te bereiken. Centraal in de complete klantenbe- leving staat de Bruno Card, een klantenkaart waarmee klanten niet enkel kunnen tanken, maar ook aankopen kunnen doen in het restaurant of gebruik maken van de Safe Parking of carwash. De uitgaven worden vervolgens samen gefactureerd. Op deze manier maken heel wat transportbedrijven er ook handig gebruik van.” Niet alleen kan men zo perfect registreren welke aankopen hun transporteurs doen met het systeem, ze kunnen ook heel exibel kiezen wanneer welke diensten beschikbaar zijn voor de medewerkers.

Een e ciënt camerasysteem vormt een belangrijk onderdeel van het totaalconcept van Group Bruno. “Elk tankstation wordt vroeg of laat geconfronteerd met vandalisme of diefstal. Wij waren vooral op zoek naar een e ciënter, kwalitatief en compleet systeem voor al onze lialen waarmee we het overzicht konden bewaren over de verschillende service stations in onze centrale beveiligingsruimte en het veiligheidsgevoel te vergroten.” Ook de beeldkwaliteit moest een update krijgen, zodat zowel ’s nachts als overdag beelden haarscherp zijn. “Voordien werkten we met analoge systemen en het verschil in beeldkwaliteit is dag en nacht.” vult Mario aan.

Niet alleen dient de veiligheid ten aller tijde te worden gewaarborgd bij de verschillende diensten, het systeem is ook gekoppeld aan de toegangscontrole voor truckers- parkings en het kassasysteem over het netwerk. Als er zich betwistingen over facturen voordoen, kan men perfect alle handelingen met de Bruno card in kwestie opzoeken. Op die manier behoudt Group Bruno steeds het vertrouwen van klanten.

In samenwerking met The Safe Group werd een systeem van verschillende types Axis netwerkcamera’s geïnstal- leerd. De SafePump integratie met het gekende Tokheim Point Of Sale (Fuel POS) systeem maakt het mogelijk dat tankbeurten of de initiatie van de carwash meteen een videoregistratie start. Tegelijk krijgt de medewerker aan de kassa ook deze informatie op het scherm te zien. Mario Di Tomasso: “Heel handig, zo kan er namelijk geen verwarring ontstaan over wie precies die grote tank net heeft gevuld en blijven ook de kassamedewerkers op de hoogte van wat er zich in en rond het tankstation afspeelt.”

Group Bruno beschikt vandaag over een exibel en schaalbaar systeem, en is erg tevreden met het resultaat. Mario Di Tomasso: “De voordelen van het nieuwe camerasysteem waren onmiddellijk merkbaar: een uitstekende beeldkwaliteit, gebruiksvriendelijke software voor onze medewerkers en e ciënt onder- houd. Het opzoeken van beelden gebeurt supersnel en indien nodig worden ze met één druk op de knop doorgestuurd naar de bevoegde instanties. Doordat het systeem op het netwerk is aangesloten, kunnen problemen in 9 op de 10 gevallen gewoon van op afstand worden opgelost.” 

Show More
Back to top button
Close
Close