Getronics rekruteerde 20% meer dan in 2015 en zoekt nog medewerkers

Daarnaast maakt het BeLux filiaal van de toonaangevende ICT-service integrator een stand van zaken op van zijn al 3 jaar durende, succesvol mentorprogramma, waarbij experten en “young talents” in tandem functioneren om hun kennis en kunde te delen.

post-image-3

Hoewel Getronics BeLux, dat ruim 600 werknemers telt, zijn aanwervingen dit jaar met 20% zag stijgen tegenover vorig jaar en het een personeelsverloop van slechts 5% kent, heeft het nog steeds een twintigtal openstaande vacatures in verschillende domeinen (netwerk & security, presales, IT-infrastructuur, project management, enz.).

 

Bovendien werpt het mentorprogramma, dat 3 jaar geleden werd opgestart met de steun van het Europees Sociaal Fonds, zijn vruchten af en versterkt het de uitwisseling van kennis tussen verschillende generaties.

 

De vele ICT’ers die binnen een tiental jaar de pensioenleeftijd zullen bereiken, bezitten een onschatbare knowhow die niet mag verdwijnen. Ze beleefden de komst van de pc, de intrede van de client-serveromgeving, de explosie van het internet, de uitdagingen van de euro, Y2K en de beveiligingsproblematiek, de ontwikkeling van Voice over IP, de opkomst van mobiel, de revival van Apple, het ontstaan van sociale media en Cloud computing en last-but-not-least een ongeziene consolidatie binnen de industrie. Naast deze ongelofelijke technische vaardigheden, beschikken ze evenzeer over een enorme expertise, zowel over change- en people management als over disruptie.

 

Niet alleen om deze immense kennis te handhaven, maar ook opdat de senior-experten de veranderende wereld rondom hen beter bevatten, ondersteunt Getronics een mentorprogramma waar reeds 60 duo’s, elk bestaand uit een mentor en een jongere medewerker, hebben aan deelgenomen. De koppels bepaalden zelf de objectieven, duurtijd van het traject en de frequentie van de ontmoetingen. De meeste van hen zaten tweewekelijks samen om kennis en ervaring te delen op een informele manier. Er waren ook duo’s waar een jongere mentor zijn kennis doorgaf aan een meer ervaren mentee, bvb. rond social media.

 

“Met een tevredenheidscijfer van 85% en een participatiegraad van 21% van onze werknemers is het project beslist een succes: onze KPI’s werden behaald of zelfs soms overtroffen”, verduidelijkt Siska D’hoore, HR Director bij Getronics. “Bovendien was 15% van de deelnemers een vrouw, bij de mentees zelfs 25%, een zeer hoog aantal voor onze sector. Hiermee zetten we onze ambitie kracht bij om meer vrouwen aan de slag te krijgen in de ICT-industrie en zo beter gestalte te geven aan de realiteit bij onze klanten.”

 

Het bedrijf blijft ook sterk inzetten op NWOW (New World of Work). Dit niet alleen om oudere medewerkers langer aan de slag te houden met onder andere flexibele werkomstandigheden en thuiswerk, maar ook om tegemoet te komen aan de noden rond work-life balance, waar alle medewerkers hun voordeel uit halen.

 

“Initiatieven zoals dit sterken ons om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Binnenkort zullen namelijk de eerste Millenials de arbeidsmarkt betreden, een generatie die opgegroeid is met smartphones en internet 2.0”, aldus Siska. “Daarom streven wij ernaar om te fungeren als een laboratorium voor wat we later bij onze cliënten verwezenlijken, door nu te anticiperen op de businessnoden van morgen.”

 

Show More
Back to top button
Close
Close