Microsoft steunt de IT-opleiding van kansarme jongeren

De computergigant heeft een Youthspark-beurs toegekend aan de Brusselse vzw Maks, die met zijn Capital Digital project digitale vaardigheden wil leren aan jongeren uit probleemwijken.

post-image-3

Microsoft Belux heeft beslist om 38.000 euro te schenken aan de vzw Maks die, via zijn Capital Digital project (in samenwerking met de vzw Foyer en Fedactio), workshops organiseert waar kinderen uit kansarme wijken zoals Kuregem in Anderlecht en Molenbeek leren om hun eigen apps en games te maken.

De jongeren die al geleerd hebben te coderen, krijgen van de organisatie een opleiding waarbij zij leren om hun digitale vaardigheden over te brengen. Zij komen zo in aanmerking voor de studentenjobs die Capital Digital aanbiedt als coach bij de workshops. Deze aanpak ligt in de lijn van de DNA van Microsoft, dat al vaker initiatieven gesteund heeft om jongeren te leren coderen, zoals Hour of Code en Digigirlz.

"Eén derde van de kinderen waarvoor wij zorgen heeft geen computer thuis, of moet die delen. Het gebeurt ook vaak dat het voor hen moeilijk, zelfs onmogelijk is, om toegang te hebben tot buitenschoolse activiteiten. Het werkloosheidspercentage in wijken zoals Kuregem in Anderlecht is trouwens enorm hoog: 52%. Dankzij het Capital Digital initiatief willen wij kansarme jongeren helpen, onder andere in Anderlecht en Molenbeek, om hun pedagogische en computervaardigheden aan te scherpen", zo legt Veronique De Leener uit, Directrice van de vzw Maks.

Show More
Back to top button
Close
Close