Eaton adviseert machinebouwers hoe zij de rentabiliteit kunnen verhogen en stilstandtijden kunnen beperken.

In de whitepaper Circuitbeveiliging – van vitaal belang voor uw machine legt Eaton machinebouwers uit hoe een succesvolle circuitbeveiligingsstrategie hen een concurrentievoordeel kan bezorgen. Deze whitepaper van het powermanagementbedrijf vertelt welke stappen machinebouwers kunnen nemen om de veiligheid van machineoperatoren te garanderen, de bedrijfstijd van machines en productiviteit ervan te verbeteren en hun rentabiliteit en die van hun klanten te verhogen.

post-image-3

De paper bespreekt elektrische storingen zoals overstroom, rest- of lekstroom, vlambogen, schokgevaar en overspanningen. Hij beschrijft ook hoe ze een bedreiging kunnen zijn voor het stroomcircuit en de gebruikers. Verder worden de mogelijke gevolgen besproken indien er geen of onvoldoende circuitbeveiligingsmechanismen zijn om dergelijke problemen te voorkomen of de impact ervan te beperken, naast een overzicht van de toepasselijke normen en beschikbare producten.

 

“De juiste beveiligingscomponenten kiezen en inkopen en ze met elkaar in balans brengen in een volledig stroomdistributienet is een complexe en soms moeilijke zaak,” weet Dr. Peter Terhoeven, R&D Group Manager bij Eaton. “Toch kunnen machinebouwers een voorsprong nemen op de concurrentie door samen te werken met een betrouwbare leverancier van circuitbeveiligingscomponenten die een voldoende breed en diep assortiment heeft en een even uitgebreide ondersteuning op technisch en logistiek vlak kan bieden. Zo kan circuitbeveiliging een verkooptroef worden, in plaats van een ontwerpprobleem.”

 

De whitepaper gidst de machinebouwer door een uitgestrekt en complex domein. De paper toont aan dat de juiste circuitbeveiliging niet alleen de veiligheid van machineoperatoren verbetert, maar ook productieverlies kan voorkomen of sterk kan verminderen. Dergelijke verliezen kunnen het gevolg zijn van ongewenste uitschakelingen, black-outs, storingen of schade door een te grote doorstroom van elektrische energie veroorzaakt door overbelasting, overspanning of andere redenen.

 

Met de juiste circuitbeveiligingsstrategie worden de productiviteit en bedrijfstijden gemaximaliseerd, door ervoor te zorgen dat, wanneer er een fout optreedt, alleen het stroomcircuit van de fout wordt afgesloten; de rest van het systeem blijft zonder onderbreking in bedrijf. Een correcte beveiliging verhoogt ook de bedrijfstijd van het getroffen circuit door de stroom te onderbreken voordat er ernstige, blijvende schade optreedt.

 

Eaton biedt een uniek assortiment aan van toonaangevende producten en oplossingen, waaronder RCD's, MCB's, MCCB's, ACB's, zekeringen en vlamboogfoutdetectiesystemen. Eaton is dan ook een uitstekende partner om de eerder genoemde doelstellingen te helpen verwezenlijken, van specificatie en installatie tot onderhoud.

 

De whitepaper kan gratis worden gedownload op www.eaton.eu/nl/cp/gen. Voor meer informatie over Eaton kunt u een bezoek brengen aan www.eaton.eu.

 

Bezoek www.eaton.be voor meer informatie over Eaton. Volg ons daarnaast op Twitter voor al het laatste nieuws via (@Eaton_EMEA) of bezoek onze bedrijfspagina LinkedIn (Eaton EMEA).

 

Over Eaton

Eaton’s Electrical Sector is een wereldleider met expertise in energiedistributie en-beveiliging, noodstroomvoorziening; besturing en automatisering; verlichting en beveiliging; gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen; oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden; en engineering services. Via zijn wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrische energietechniek.

Eaton is een powermanagementbedrijf dat in 2015 een omzet van $ 20,9 biljoen boekte. Eaton biedt energie-efficiënte oplossingen die onze klanten helpen elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, veiliger en duurzamer te beheren. Eaton telt ongeveer 96.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 175 landen. Ga voor meer informatie naar www.eaton.com.

Show More
Back to top button
Close
Close