NetApp Enquête: Applicaties van ondernemingen vergroten de vraag naar high-performance opslag

Onderzoek van Netapp naar Flash-adoptie in Europa laat zien dat bedrijven high-performance opslag nodig hebben ter ondersteuning van essentiële applicaties. Het onderzoek onder 3000 IT-managers uit Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk werd in mei 2016 uitgevoerd door Opinion Matters.

post-image-3

 

 Toch zegt bijna een kwart niet van plan te zijn Flash-technologie te incorporeren. Van de 3.000 IT–specialisten die ondervraagd zijn uit het Verenigd-Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland is 85% direct verantwoordelijk voor de IT aankoopbeslissingen. 

Belangrijkste bevindingen uit de enquête[1]

· Applicaties voor betalingen, klantenrelatie beheer (CRM) en business intelligence vergen de meeste prestaties: Nagenoeg de helft (46%) van alle deelnemers geeft aan dat er binnen hun bedrijf behoefte is aan high-performance opslag technologie. Applicaties voor het verwerken van betalingen, CRM en business intelligence hebben de meeste behoefte aan constante hoge prestaties om de business continuïteit te ondersteunen. 

· De markt voor Flash in EMEA is niet verzadigd: Ondanks de constatering dat IT-specialisten high-performance opslag nodig hebben, zegt bijna een kwart van hen dat ze geen enkele applicatie ondersteunen met Flash. Bovendien gebruikt slechts 16% Flash ter ondersteuning van applicaties voor het verwerken van betalingen, CRM en zakelijke informatie, de drie belangrijkste diensten voor business continuïteit. Meer dan de helft (52%) zegt dat consumenten gefrustreerd zouden zijn als de Flash opslag een uur lang niet functioneerde tijdens de piekuren; 45,8% van de bestuurders zegt dat de consument zijn vertrouwen in het bedrijf zou verliezen. Zo goed als de helft (48%) zegt dat een dergelijke situatie het bedrijf daadwerkelijk geld kost. 

· Bekendheid met Flash en mogelijkheden voor groei zijn groot: Meer dan driekwart (78%) van de IT-specialisten heeft genoeg kennis om te investeren in Flash. Ondanks deze kennis zegt 28% van de ondervraagden van grote bedrijven geen Flash te hebben en ook geen plannen hebben voor Flash adoptie. Nagenoeg een op de vijf (18%) ondernemingen in Europa zegt van plan te zijn Flash te incorporeren en 48% gebruikt reeds Flash. Bij de middelgrote ondernemingen is 14% van plan om Flash te gaan gebruiken. De grootste groeipotentie is er onder de kleinere bedrijven; 17% wil Flash gaan gebruiken. 

 

Alex Wallner, Senior Vice President en General Manager EMEA van NetApp: “Deze bevindingen tonen aan dat er onder bedrijven een grote vraag is naar high-performance applicaties en dat er afhankelijkheid van deze applicaties bestaat om in de behoeftes van de consument te voorzien en de dagelijkse gang van zaken draaiende te houden. Gezien de missie kritische aard van deze applicaties en high-performance opslag is het opmerkelijk maar ook positief dat er nog zo’n brede intentie is om Flash te incorporeren. NetApp zet zich in om de waarde van Flash voor bedrijven kenbaar te maken bij meer bedrijven in EMEA om zo de voordelen van Flash beter tot zijn recht te laten komen.

NetApp heeft een van de breedste assortimenten All-Flash systemen. De omvang, snelheid en data diensten bieden de consumenten dat wat nodig is voor de volgende generatie data centers. Het NetApp Flash aanbod geeft consumenten de beste optie voor deployment modellen waaronder performance applicaties, virtuele infrastructuur en cloud gerelateerde infrastructuur. 

 

 

Show More
Back to top button
Close
Close