CrystalWay: veilige en stijlvolle noodverlichting van Eaton.

Eaton heeft een aantrekkelijke noodverlichtingslijn geïntroduceerd waarmee vluchtroutes duidelijk worden aangegeven zonder de esthetische eigenschappen van het gebouw aan te tasten. Het powermanagement bedrijf heeft met CrystalWay een zeer eigentijds assortiment ontwikkeld dat door zijn design de lat hoger heeft gelegd, uitstekende prestaties op energievlak kan voorleggen en voldoet aan de laatste wettelijke voorschriften en aanbevelingen. De CrystalWay-noodverlichtingsarmaturen, die verkrijgbaar zijn in decentrale of centrale versie, zijn bijzonder flexibel inzetbaar en daardoor geschikt voor zowel kleine als grote gebouwen, van kantoren tot luchthavens.

post-image-3

Jean-Luc Scheer, emergency lighting product line manager bij Eaton: “Een van de belangrijkste taken voor een eigenaar of beheerder van een gebouw is ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke plannen en inrichtingen voor een noodevacuatie aanwezig zijn. Eaton wil het hen daarbij zo makkelijk mogelijk maken. Daarom hebben wij ons nieuwe assortiment CrystalWay ontwikkeld, dat eenvoudig in elk gebouw kan worden geïntegreerd. Door rekening te houden met esthetische, ergonomische en technische criteria, hebben wij een assortiment ontwikkeld dat eindgebruikers, architecten, conciërges, beheerders en installateurs zeker zal aanspreken, hoe klein of groot het gebouw ook is.”

 

Tijdens het ontwerpproces van de producten is rekening gehouden met ecologische criteria waardoor ze voldoen aan de milieunormen. De decentrale modellen zijn uitgerust met een cadmiumvrije Li-Ion batterij.

 

Installateurs zullen baat hebben bij de minimale behuizing, de vereenvoudigde aansluitdoos en de diverse montagemogelijkheden. CrystalWay wordt geleverd als een flexibele ‘one box’ oplossing met keuze uit pictogrammen met een herkenningsafstand van 20 m of 30 m, die allebei uniform en duidelijk verlicht worden met ledlampen. Om diverse installatieopties mogelijk te maken, zijn CrystalWay armaturen voorzien van alle accessoires en pictogrammen voor muur- of plafondmontage.

 

Voor optimale prestaties in verlichte én donkere ruimtes kan de lichtsterkte van de decentrale versies worden aangepast, van 50 tot 500 cd/m2.

 

Eigenaars en beheerders van gebouwen zullen profiteren van lagere verbruiks- en onderhoudskosten. De CrystalWay-reeks werkt met ledtechnologie en is gebouwd met onderdelen die lang meegaan. Verder heeft CrystalWay een automatische testfunctie en kan de armatuur centraal gemonitord worden door middel van Eaton’s CGLine+ en CG-S systemen. Met een verwachte levensduur van 100.000 uur zullen er veel minder onderhoudsbeurten nodig zijn.

 

 

Over Eaton

Eaton’s Electrical Sector is een wereldleider met expertise in energiedistributie en-beveiliging, noodstroomvoorziening; besturing en automatisering; verlichting en beveiliging; gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen; oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden; en engineering services. Via zijn wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrische energietechniek.

Eaton is een powermanagementbedrijf dat in 2015 een omzet van $ 20,9 biljoen boekte. Eaton biedt energie-efficiënte oplossingen die onze klanten helpen elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, veiliger en duurzamer te beheren. Eaton telt ongeveer 96.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 175 landen. Ga voor meer informatie naar www.eaton.nl.

Show More
Back to top button
Close
Close