Een op vier werknemers overweegt laptop van het werk te saboteren

27% van de werknemers geeft toe dat ze hun laptop, tablet of smartphone van het werk doelbewust willen saboteren uit ontevredenheid met de apparatuur. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat in opdracht van Panasonic Toughbook uitgevoerd is bij 501 Britse werknemers. De voornaamste reden voor deze destructieve neiging blijkt het feit dat de mobiele toestellen simpelweg niet geschikt zijn voor de taken die de werknemers moeten uitvoeren.

post-image-3

Uit het onderzoek blijkt dat werknemers niet alleen op het idee komen om de apparatuur te vernielen (27%), maar dat sommige werknemers dat ook daadwerkelijk doen. 13% heeft al eens water over zijn pc laten vallen en 23% zegt dat zijn computer al eens onzacht in aanraking is gekomen met de grond. Volgens de enquête blijkt dat ongeveer een op de drie werknemers (30%) sabotage wil plegen, omdat ze liever met de eigen computer zouden werken. Daarnaast zegt een op de vijf (21%) niet goed voor de notebook van de zaak te zorgen en er nonchalant mee om te gaan.

Deze afkeer voor de laptop of tablet van het werk is onder andere te wijten aan een gebrekkige gebruiksvriendelijkheid (7%), de schaamte om ermee gezien te worden (9%), en aan het feit dat het mobiele toestel verouderd of ongeschikt is voor het werk (18%). Om dit probleem op te lossen, laten veel bedrijven toe dat werknemers hun eigen toestellen meenemen naar het werk (BYOD). Men kan zich echter met het oog op de beveiliging en de gewenste functionaliteit afvragen of dat de beste oplossing is. Volgens Toughbook kunnen bedrijven beter zelf meteen voor aangepast materiaal zorgen, zodat werknemers hun werk efficiënt kunnen uitvoeren.

Panasonic Toughbook is verrast door het aantal “saboteurs” op de werkvloer. Volgens de fabrikant van professionele notebooks en tablets voor mobiele zakelijke gebruikers toont het Britse onderzoek wat het gevolg is van werknemers die op notebooks of tablets moeten werken die niet geschikt zijn voor het werk. Die toestellen hebben dan meestal een ondermaatse schermleesbaarheid, batterijautonomie of internetontvangst “Bedrijven investeren veel geld en tijd in de werving en de opleiding van hun mensen, maar geven hen vreemd genoeg vaak een ongeschikte computer of tablet voor hun werk”, zegt Lisbeth Lashmana, Regional Marketing Manager voor Toughbook Benelux. “Een werkgever die zijn werknemers professioneel materiaal geeft, toont dat hij hen en hun werk waardeert. Werknemers zijn het uithangbord van hun bedrijf. Als zij met ongeschikt materiaal moeten werken, straalt dat ook af op het imago van hun werkgever.”

Show More
Back to top button
Close
Close