Veeam Software kondigt Veeam Explorer for Microsoft SharePoint aan

Softwareleverancier biedt alternatief voor bestaande tools voor back-up en recovery van Microsoft SharePoint

post-image-3

Veeam Software, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMwarevSphere® en Windows Server Hyper-V, kondigt Veeam Explorer™ for Microsoft SharePoint aan, een nieuwe functionaliteit die binnenkort als gratis bèta-versie beschikbaar komt.

Tot op heden waren IT-afdelingen genoodzaakt dure tools aan te schaffen voor granulair herstel van items uit een Microsoft SharePoint back-up. Veeam breekt deze markt open door Veeam Explorer for Microsoft SharePointgratis beschikbaar te stellen in zowel de nieuwe versie van Veeam Backup™ Free Edition als Veeam Backup& Replication™ v7 die naar verwachting in de tweede helft van dit jaar beschikbaar komen.

Microsoft SharePoint is uitgegroeid tot de standaard binnen de zakelijke IT voor zowel kleine bedrijven als internationale ondernemingen. Wanneer een werknemer een bestand nodig heeft dat beschadigd of verwijderd is, heeft de helpdesk slechts zelden een snelle oplossing, omdat voor het herstellen van dit bestand het noodzakelijk is de volledige SharePoint-database te herstellen. Het ophalen van een individueel item kan uren of zelfs dagen duren.

Als het gaat om e-discovery biedt Veeam Explorer for Microsoft SharePoint gebruikers de mogelijkheid alleen te zoeken naar die informatie die nodig is om individuele SharePoint-items te lokaliseren en te herstellen.

Veeam Explorer for Microsoft SharePoint biedt IT-afdelingen een intuïtieve interface waarmee back-ups van SharePoint bekeken kunnen worden zonder het gebruik van agents. De mogelijkheden omvatten:

- Bladeren inde SharePoint-database binnen gecomprimeerde, gededupliceerde, image-level back-ups van virtuele machines (VM’s) van SharePoint zonder de volledige database te hoeven herstellen

- Zoeken naar specifieke SharePoint-items met uitgebreide mogelijkheden voor e-discovery

- Herstellen en exporteren van items direct naar de oorspronkelijke SharePoint-server of het versturen van items als e-mailbijlage naar geselecteerde gebruikers

- Ondersteuning voor Sharepoint-applicaties die draaien op Microsoft Hyper-V en VMwarevSphere.

Veeam Explorer for Microsoft SharePoint is de nieuwste in een reeks van Veeam-producten die gebruikers in staat stellen individuele items door te bladeren, op te zoeken en te herstellen. Veeam lanceerde eerder al:

- U-AIR® (Universal Application Item Recovery): functionaliteit voor item-level recovery die in 2010 werd geïntroduceerd in Veeam Backup & Replication v5

- Veeam Explorer for Microsoft Exchange: individuele Exchange-items kunnen direct vanaf het back-upbestand opgezocht en hersteld worden zonder dat volledig herstel nodig is. De functionaliteit werd in 2012 geïntroduceerd in Veeam Backup& Replication v6.5

- Veeam Explorer for SAN Snapshots: Eén of meerdere VM’s kunnen direct vanaf een SAN Snapshot hersteld worden. De functionaliteit werd in 2012 geïntroduceerd in Veeam Backup& Replication v6.5.

Robert Amatruda, Research Director, Data-Protection and Recovery, IDC

“Bedrijven, ongeacht de grootte, zijn afhankelijk geworden van Microsoft SharePoint om de samenwerking tussen werknemers op bedrijfskritische bestanden en andere bedrijfscontent te bevorderen. Wanneer de helpdesk een individueel SharePoint-item niet snel kan vinden en kan herstellen vanaf de back-upbestanden,  schaadt dit de productiviteit. Veeam Explorer for Microsoft SharePoint biedt een passende oplossing voor dit probleem.”

Ratmir Timashev, president & CEO van Veeam Software

“Met Veeam Explorer for Microsoft SharePoint kost het slechts enkele minuten om een individueel SharePoint-item te vinden en te herstellen. Dit laat opnieuw zien hoe Veeam de markt openbreekt. Veeam zal deze nieuwe functionaliteit zonder extra kosten opnemen in Veeam Backup Free en Veeam Backup& Replication, zoals we dat ook gedaan hebben met Veeam Explorer for Microsoft Exchange. Dit biedt IT-afdelingen een alternatief voor dure SharePoint-tools die kosten per gebruiker in rekening brengen.”

Beschikbaarheid en prijzen

Veeam Explorer for Microsoft SharePoint is binnenkort beschikbaar als gratis bèta-versie. U kunt zich hier registreren. De functionaliteit is opgenomen in Veeam Backup& Replication v7 dat in de tweede helft van dit jaar beschikbaar zal zijn.

Show More
Back to top button
Close
Close