Belgacom verkoopt Phone House-winkels aan YourCall

Telecombedrijf Belgacom verkoopt de winkels van The Phone House die het van de Raad voor de Mededinging van de hand moest doen, aan YouCall. De investeerders en het hoofd van de nieuwe onderneming bekleedden jarenlang topfuncties binnen The Phone House in België en Europa. Dat deelt Belgacom maandag mee.

post-image-3

Belgacom nam in januari 2012 Wireless Technology over, dat eigenaar was van een keten van The Phone House-winkels. De Belgische Raad voor de Mededinging keurde die overname goed, op voorwaarde dat Belgacom een aantal winkels van The Phone House en "shops-in-shops" - aparte hoeken van de keten in grotere winkels - zou verkopen.

Volgens Belgacom sloot Wireless Technologies nu een overeenkomst om 25 winkels en 32 shops-in-shops te verkopen aan YourCall. YourCall is een nieuwe onderneming, waarin George Steur en Marc-Derek Schönberg investeren, en die geleid wordt door Michel Goies. Alle drie behoorden ze jarenlang tot het topmanagement van The Phone House in België en Europa.

Wireless Technologies en YourCall willen de transactie nog dit jaar afsluiten. Het overgedragen pesoneel blijft aan identieke arbeidsvoorwaarden tewerkgesteld. Belgacom houdt nadien 57 verkooppunten over van The Phone House.

Show More
Back to top button
Close
Close