En wat als de tablet de pc zou vervangen?

De vraag wordt steeds luider gezegd, zonder dat men er een definitief antwoord op kan geven. Een nieuw Amerikaans onderzoek werpt echter een nieuw licht op het debat.

post-image-3

Begin januari werd er een peiling uitgevoerd bij Amerikaanse gebruikers. En het oordeel is bijna definitief: bijna de helft van de gebruikers meent dat de tablet de dood zal betekenen van de computer.

Tijdens de CES beurs in Las Vegas werd de "Poll Position phone survey" bekend gemaakt, een onderzoek uitgevoerd bij bijna 1155 mensen. 46% wedt op de suprematie van de tablet, terwijl slechts 35% meent dat die in goede verstandhouding met de draagbare pc zal samenleven. 19% verkiest zich niet uit te spreken.

Het zal wellicht verbazen dat men bij de jongeren (18-20 jaar) de meeste verdedigers van de pc aantreft (49%). Deze jonge generatie zal de twee tools blijven gebruiken. 37% kan echter leven zonder de computer met klavier. Mannen geven meer de voorkeur aan de tablet: 53% tegenover 39% bij de vrouwen. Meningen die men kan plaatsen naast die van onderzoeksbureau IDC dat het aantal tablets dat in 2011 verkocht wordt schat op 63 miljoen, waarvan 60% iPads. Canalys heeft dezelfde berekening gemaakt voor de pc: 356 miljoen stuks in 2011, min de tablets.

Show More
Back to top button
Close
Close