CEO-wissel leidt Co.Station een nieuwe fase in

Co.Station Belgium, met hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in Gent en Charleroi, zet een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. De voorbije twee jaar heeft het, met Wouter Remaut aan het roer, zijn vastgoedactiviteiten geherstructureerd en nieuwe diensten voor open innovatie en de ontwikkeling van ecosystemen gelanceerd.

post-image-3

Co.Station Belgium, met hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in Gent en Charleroi, zet een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. De voorbije twee jaar heeft het, met Wouter Remaut aan het roer, zijn vastgoedactiviteiten geherstructureerd en nieuwe diensten voor open innovatie en de ontwikkeling van ecosystemen gelanceerd. Zo kon het zijn financiële positie stabiliseren en globaal winstgevend worden. Nu is het klaar om zich volledig toe te leggen op de verdere uitbouw van zijn activiteiten op het gebied van innovatie en de ontwikkeling van ecosystemen. Co.Station zal daarvan zijn kernactiviteiten maken, door ecosystemen te creëren waarin start- ups, scale-ups en andere bedrijven niet alleen kunnen netwerken en groeien, maar ook partnerships sluiten en gebruik maken van innovatiediensten.

Na meer dan twee jaar als CEO van Co.Station, treedt Wouter Remaut vandaag, 11 juni, af. Hij blijft nog een tijdje samenwerken met de raad van bestuur van het bedrijf om een vlotte functieoverdracht te verzekeren. In overeenstemming met de beslissing om op open innovatie te focussen, zal de huidige Chief Innovation Officer (CIO) van Co.Station, Béatrice de Mahieu, Wouter opvolgen.

Béatrice heeft al voor grote bedrijven gewerkt, waaronder Telenet en Microsoft, en voor mediagroepen zoals de Vlan-groep en Elle België. Als investeringsexpert is ze sinds 2012 ook lid van de Board of Experts van Internet Attitude, een van Belgiës grootste investeringsfondsen. Ze is bovendien medeoprichter van Virtuology Academy, dat opleiding geeft in innovatie en ondernemerschap. Béatrice werkte mee aan de ontwikkeling van Pimento Map, een tool om bedrijfsmodellen te valideren. Als coach en mentor hielp ze start-ups om investeerders te zoeken, hun strategie uit te stippelen en verder door te groeien.

Als CIO van Co.Station lanceerde Béatrice de gestructureerde innovatie-aanbiedingen van het bedrijf, die onder meer tot de oprichting van het Internet of Energy (IoE)-ecosysteem hebben geleid, en leidde ze diverse projecten in de bank-, de verpakkings- en de FMCG-sector (fast moving consumer goods). Zo toonde ze aan dat Co.Station in staat is om grote bedrijven bij de implementatie van hun interne en externe innovatiestrategie te helpen, door corporates en ondernemers bij elkaar te brengen. Met haar uitgebreide ervaring en haar kennis van innovatie en ondernemerschap zal Béatrice zorgen voor een vlotte overgang en de versnelde uitrol van het Co.Station-aanbod, in samenwerking met de medewerkers.

Dirk Beeckman, Chief Transformation Officer bij BNP Paribas Fortis en voorzitter van de Raad van Bestuur: “Ik wil Wouter bedanken voor de waardevolle bijdrage die hij gedurende twee jaar als CEO, aan het werk van Co.Station geleverd heeft. Onder zijn leiding breidde het bedrijf zijn aanwezigheid in België uit door Co.Station Charleroi te open en benoemd te worden tot manager van The Beacon in Antwerpen, daarnaast werden ook nieuwe activiteiten gelanceerd, die hebben geholpen om het bedrijf voor te bereiden op de volgende fase. Ik wens hem het allerbeste in zijn verdere carrière.

Ik ben zeer trots op de positie die Co.Station bereikt heeft. Het is klaar om een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis te schrijven. Ik ben ervan overtuigd dat Béatrice de juiste persoon is om Co.Station te leiden. Ze kan voortbouwen op het uitstekende werk dat de medewerkers van het bedrijf tot nu toe geleverd hebben, met de steun van onze vier wereldwijde partners BNP Paribas Fortis, Proximus, Solvus en SDWorx. Ik wens haar alle succes in deze nieuwe uitdaging.”, verklaart Wouter Remaut.

Béatrice de Mahieu concludeert : “Co.Station wil zijn positie in de creatie van waardegedreven innovatie- ecosystemen bevestigen. Daarbij is het cruciaal kennis te delen en samenwerking op gang te brengen tussen diverse partijen. Leergierigheid over de sectoren heen, best practices delen en – op het einde van de keten – echte waarde creëren in die ecosystemen, zijn cruciaal voor alle betrokken stakeholders, inclusief corporates, start-ups, onderzoeksentiteiten, academici en burgers. We geloven dat innovatie moet inspelen op echte consumentennoden en menselijke behoeften. Talent en kennis delen zal een stimulans zijn om in alle vertrouwen en openheid te vernieuwen. Ik kijk ernaar uit Co.Station verder te begeleiden op dat ontwikkelingspad.

Back to top button
Close
Close