Spotify HiFi-abonnement binnenkort beschikbaar, volgens Daniel Ek

Tijdens de conferentie over de financiële resultaten van Spotify heeft Daniel Ek, CEO van het bedrijf, belangrijke informatie onthuld over de lang verwachte dienst Spotify HiFi. Dat abonnement werd voor het eerst in 2021 aangekondigd, en beloofde een verliesvrije (lossless) geluidskwaliteit, even goed als die van een CD. Midden 2024 is dit kwalitatieve abonnement echter nog altijd niet gelanceerd.

post-image-3

Daniel Ek stipte aan dat deze premium versie van Spotify aangeboden zal worden aan een tarief dat 5 dollar duurder is dan het huidig premium-abonnement. "Denk aan iets als 5 dollar meer dan het huidige premium-niveau", verklaarde hij, en hij voegde eraan toe dat dit luxeaanbod alle gebruikelijke voordelen van Spotify bevat, maar met een superieure geluidskwaliteit, meer controle, en bijkomende functies die binnenkort onthuld zullen worden.

Dit tarief strookt met het nieuws dat Bloomberg verleden maand uitbracht, dat eveneens een supplement van 5 dollar vermeldde voor dit nieuwe premium plan. Buiten streaming audio in HiFi, zal dit abonnement ook nieuwe tools omvatten om playlists te maken en andere volkomen nieuwe functies.

Daniel Ek beklemtoonde het belang van dit nieuwe, betere aanbod voor een groot deel van de Spotify-abonnees. "Er bestaat een grote subgroep van de 246 miljoen abonnees die een beter versie van Spotify willen", bevestigde hij. "Dat zijn grote muziekliefhebbers die vooral meer flexibiliteit willen in de manier om Spotify te gebruiken en de muziekfuncties die op Spotify bestaan".

Deze verwachting staat in contrast met de strategieën van concurrenten als Apple Music en Amazon Music, die al jaren lossless streaming audio bieden zonder extra kost. De reden waarom Spotify er zo lang over doet om deze nieuwe optie aan te bieden, zou verband kunnen houden met zijn doelstelling om ervoor te zorgen dat het nieuwe abonnement voldoende toegevoegde waarde biedt om de extra kost te rechtvaardigen, in tegenstelling tot de concurrenten die het gratis aanbieden.

Back to top button
Close
Close