Wiz zegt "neen" tegen het bod van 23 miljard dollar van Alphabet

Wiz, een cybersecurity start-up gevestigd in New York, haalde zopas de krantenkoppen door een zeer groot overnamebod van 23 miljard dollar af te wijzen dat Alphabet, het moederbedrijf boven Google, gedaan had. Deze beslissing, bekendgemaakt door een bron die goed op de hoogte is van de gesprekken, betekent een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van het bedrijf.

post-image-3

Wiz werd opgericht in 2020 door Assaf Rappaport, Yinon Costica, Roy Reznik en Ami Luttwak. Het groeide al snel uit tot een koploper in cybersecurity voor de cloud. Vooraleer zij Wiz oprichtten, hadden de vier medeoprichters al Adallom gecreëerd, een ander cybersecuritybedrijf in de cloud, dat door Microsoft gekocht werd voor 320 miljoen dollar. Deze ervaring en hun gezamenlijke expertise waren de belangrijkste troeven bij het duizelingwekkend succes van Wiz.

Ondanks het aanbod van Alphabet dat bijna het dubbel is van zijn laatste particuliere evaluatie op 12 miljard dollar, heeft het directieteam van Wiz, met de steun van zijn investeerders, ervoor gekozen om zelfstandig te blijven. Asssaf Rappaport, CEO van Wiz, heeft zijn vertrouwen in deze beslissing uitgesproken in een mail die hij aan de 1.200 personeelsleden van het bedrijf wereldwijd stuurde. "Neen zeggen tegen zulke nederige aanbiedingen is moeilijk, maar met ons uitzonderlijk team heb ik vertrouwen in deze keuze", schreef hij.

Deze beslissing benadrukt het vertrouwen dat het directieteam heeft in haar langetermijnvisie en haar vermogen om te blijven innoveren en op eigen benen te blijven groeien. De medeoprichters hebben elk 9% van het bedrijf in handen, wat hun persoonlijke inzet bij het voortdurende succes van Wiz weerspiegelt.

De belangrijkste investeerders van Wiz, waaronder Index Ventures, Sequoia Captital en Thrive Capital, hebben ook hun steun uitgedrukt voor deze strategische beslissing. Hun vertrouwen in het groeipotentieel en het vermogen van het directieteam om een goede koers te varen in de competitieve markt van cybersecurity heeft een cruciale rol gespeeld bij het afwijzen van het overnamebod.

De weigering van een dergelijk substantieel bod vanwege een groot technologiebedrijf zoals Alphabet, toont niet alleen de soliditeit aan van Wiz, maar ook het groeiend belang van cybersecurity in de cloud, in het huidig technologielandschap. Terwijl de online dreigingen alsmaar geavanceerder en frequenter worden, is de vraag naar robuuste en innovatieve cybersecurity-oplossingen hoger dan ooit.

Met ervaren oprichters, een stevig team en de ondersteuning van toonaangevende investeerders, staat Wiz klaar om het cyberbeveiligingslandschap te blijven veranderen. De beslissing om neen tegen Alphabet te zetten, zou wel eens een van de beste strategische beslissingen kunnen zijn die het bedrijf ooit genomen heeft.

Back to top button
Close
Close