Apple zou een verbod van de Samsung producten in de VS kunnen vragen

Een Amerikaans hof van beroep heeft Apple nieuwe hoop gegeven om een kortgeding tegen Samsung Electronics te krijgen; het heeft namelijk een Amerikaanse rechter de opdracht gegeven de mogelijkheid opnieuw te onderzoeken om permanent de verkoop van bepaalde producten van de Zuid-Koreaanse gigant te verbieden wegens inbreuk op de patentenrechten.

post-image-3

Een rechtbank uit Californië had Apple in december 2012 afgewezen, toen de twee groepen al geruime tijd de confrontatie met elkaar aangingen voor lagere rechtbanken in de Verenigde Staten.
Apple kreeg in 2012 meer dan een miljard schadevergoeding en interesten toegewezen, nadat het een jury had kunnen overtuigen dat Samsung verschillende kenmerken van zijn iPhone gekopieerd had.
In maart had rechter Lucy Koh uit San José geoordeeld dat de jury berekeningsfouten gemaakt had, wat zijn weerslag had op 400 miljoen dollar aan schadevergoeding en interesten.
Rechter Koh had toen een nieuwe procedure bevolen over dit deel van het vonnis, die binnenkort zou moeten afgesloten worden. Zij had ook het verzoek van Apple verworpen voor een permanent verbod op de verkoop van sommige Samsung producten in de Verenigde Staten.
Volgens het federaal Hof van beroep heeft rechter Koh de lat te hoog gelegd. Zo zou enkel "een verband tussen de geschonden patenten en de vraag naar de Samsung producten" Apple moeten toelaten om een verkoopverbod te verkrijgen. Dat betekent dat het volstaat om te bewijzen dat "het integreren van een beschermde functie een product beduidend aantrekkelijker gemaakt heef" of dat "zijn afwezigheid het product beduidend minder aantrekkelijk gemaakt zou hebben".
De vraag voor een verbod op de verkoop zal dus terug voorgelegd worden aan rechter Koh, die rekening zal moeten houden met de aanbevelingen van het Hof van Beroep.


(via Reuters)

Back to top button
Close
Close